top of page
Поиск

ЇЇ ВЕЛИЧНІСТЬ – КАПУСТА


Ось і закінчились осінні справи. Щоб поласувати взимку смаколиками осені та літа, господині наварили духмяного варення, законсервували хрумкі огірочки, наготували всіляких салатів. Але залишилась ще одна важлива справа – заквасити капусти на зиму.

Здається, це всі знають і ніяких порад не потребують, а от про саму капусту ми поговоримо окремо.

Про капусту писали ще в 280 році до нашої ери. Древні філософи і лікарі присвячували їй цілі трактати.

То ж чергове засідання жіночого клубу «ДА-МЫ!» було присвячене капусті. На капустяній вечірці ми познайомили слухачів з історією появи капусти на нашому столі, традиціями свят, присвячених капусті в різних країнах світу, згадали рецепти застосування капусти в народній медицині і побуті. На сьогодні існує понад 100 сортів капусти. А деякі її види допомагають боротися навіть з раковими клітинами. Вживання капусти сорту Кольрабі здатне знижувати артеріальний тиск. А Цвітна делікатесна капуста – як універсальна таблетка, допомагає навіть при захворюваннях серцево-судинної системи.

Згадали і про найсмачнішу страву української кухні – борщ, якому в 2020 році виповниться 320 років. Існують десятки, а може й сотні різновидів борщу, бо варили і варять його в різних країнах світу. Але мабуть найсмачніші борщі в Україні: з карасями, квасолею та грибами, пампушками та часником, а ще рідкісні, старовинні борщі – з вишнею, сушеними грушами, зеленими абрикосами, полуницями, звіробоєм і м’ятою! Тож не бракує нам уміння смачненько готувати – аби земля щедро родила.

Скульптори також не оминули капусту своєю увагою, що дозволило вшанувати цю красуню в пам’ятниках та музеях в різних країнах світу.

На завершення капустяної вечірки жінки смакували власно приготованими пиріжками з капустою, та насолоджувалися духмяним чаєм.

І на останок бажаємо всім від щирого серця: вживайте капусту, печіть пироги, варіть борщі і будьте здорові! Смачного Вам!



18 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Commentaires


  • Facebook Социальной Иконка
  • Twitter Социальные Иконка
  • YouTube Социальные Иконка
bottom of page