top of page
Поиск

ШЛЯХ У МИСТЕЦТВІ ТРИВАЛІСТЮ В ЖИТТЯ


Кожна країна має видатних громадян, які коронують її культуру своїми творчими здобутками.

12 листопада виповнилося 180років з дня народження відомого скульптора, засновника імпресіонізму, національної гордості Франції Огюста Родена, творча спадщина якого стала надбанням не лише його країни, а й європейської культури загалом.

Його ім’я асоціюється з величчю та силою, а сам він прагнув зрівняти свої скульптури з живими людьми, вимагаючи прибрати з-під них високі постаменти.

Роден широко маневрував у мистецькому просторі, відтворюючи сцени із життя, історії, міфології та інш.Він боготворив тіло людини, називаючи його «Храмом в движении». І тому не дивно, що персонажі робіт цього майстра такі різноманітні. Уважно переглядаючи кожну скульптуру, виникає ціла гамма почуттів: скільки правдивості, теплоти, любові,радості, а подекуди і гіркоти розчарування він втілив у свої роботи.

На черговому засіданні слухачі жіночого клубу «ДА-МЫ!» познайомилися з життям і творчістю Огюста Родена, переглянули трейлер фільму Жака Дуайона «Роден 2017».

Хотілося б, щоб творчість Родена не стала вподобанням суто для вузького кола поціновувачів, тому ми й ділимося нею з іншими користувачами. До вашої уваги фото декілька скульптур Огюста Родена .

Приємного перегляду.

Сьогодні, коли МЗС планує виділити 800 тисяч гривень на створення україномовних радіо гідів у найбільших музеях світу, наша бібліотека пропонує всім поціновувачам знайомитися з шедеврами образотворчого мистецтва завдяки цікавим виданням сектора літератури з мистецтва. Ласкаво просимо




8 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Comments


  • Facebook Социальной Иконка
  • Twitter Социальные Иконка
  • YouTube Социальные Иконка
bottom of page