top of page
Поиск

Фотоквест для молоді у бібліотеці

«Для молодых, активных, продвинутых и позитивных» - таку назву мав фотоквест, який відбувся у міській публічній бібліотеці. Вже не вперше бібліотека запрошує молодь зануритися у світ книжок, нових технологій та сучасних бібліотечних послуг. А ось цього разу бібліотекарі запропонували … фотоквест. І активну участь у ньому прийняли студенти 1 курсу СНУ ім В.Даля.

Протягом фотоквесту молодь не тільки крок за кроком знайомилась з бібліотекою, але й виконувала різноманітні завдання. Долати труднощі та перепони їм допомагали найстаріший «дух» бібліотеки старичок Книговичок та бібліотечна миша Джульєтта.

А починався фотоквест з невеликого флешмобу, який мав назву «Черга у бібліотеку».

Також на початку заходу учасники відвідали Бюро знахідок та імпровізоване бібліокафе мадам Сенсації. У затишному бібліокафе студентам запропонували дегустацію прес-новинок та завдання від гостинної господині.

Особливий інтерес викликав відділ книгосховища, який під час фотоквесту перетворився у підземелля часу. Саме там учасників очікувала дуже розумна бібліотечна миша Джульєтта. Незважаючи на те, що молодь потрапила у книгосховище під час обідньої перерви, яку миша влаштувала спеціально для них, усі гості залишилися задоволені. Адже мудра миша мала намір поділитися своїм улюбленим книжковим «бутербродом» та смачненьким «літературним десертом». У підземеллі часу на молодь також чекала зустріч зі старовинними книжками, які зберігаються у книгосховище з початку відкриття бібліотеки. Одна з найстаріших книг була видана у 1895 році! Очікував на зустріч з молоддю і добрий бібліотечний привід, який причаївся за дверима книгосховища.

Під час фотоквесту студенти мали нагоду познайомитися з новинками сучасної літератури, що були представлені у проекті «Нові часи – нова література» та «Порталу для молоді».

Учасники із задоволенням виконували різноманітні завдання, збирали фрагменти газети, яку «розірвав» підступний злодій хлопчик-скандальчик.

Сучасна бібліотека це не тільки книги, газети та журнали. Відвідати Центр доступу до інтернету студентам запропонував сам містер Інтернет. Незвичайні ребуси та комп’ютерні головоломки були розгадані нашими відвідувачами з великим інтересом.

Наприкінці заходу учасники відповіли на запитання відеовікторини з мистецтва та спробували себе у ролі аніматорів, примірявши костюми та перуки, в яких бібліотекарі проводять розважальні дитячі свята.

Діставшись фінішу і познайомившись зі всіма напрямками бібліотечного життя, хлопці та дівчата були приємно здивовані: адже під час фотоквесту співробітникам вкотре вдалося зламати стереотип про бібліотеку як нудне місце, що втратило свою актуальність; навпаки, це – креативна чарівна країна, відвідування якої може принести багато сюрпризів, цікавих зустрічей та корисних хвилин. Не вірите? Фотоквест «Для молодых, активных, продвинутых и позитивных» чекає саме на вас https://www.facebook.com/pg/Libsed/photos/?tab=album&album_id=2344980962219885. До нових зустрічей у міській публічній бібліотеці!



194 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Comments


  • Facebook Социальной Иконка
  • Twitter Социальные Иконка
  • YouTube Социальные Иконка
bottom of page