top of page
Поиск

"Ті чорні дні голодомору, мов рана, що не заживає"

Напередодні щорічного національного пам'ятного дня - Дня пам'яті жертв голодоморів та політичних репресій, який відзначається останньої суботи листопада у публічній бібліотеці пройшла презентація книги «Розколоте небо» для учнів 10 класу 11 ЗОШ. Цей роман розповідає про страшні подій 1932-193 років. Тоталітарна система створила для українців життєві умови, розраховані на їхнє фізичне знищення: насильницьке вилучення продовольства, блокаду сіл та цілих районів, заборону виїзду за межі охопленої голодом України, згортання сільської торгівлі, репресії щодо незгодних. Голодне лихоліття, яке охопило адміністративні райони з населенням понад 40 млн. осіб і тривало майже два роки, явище не стихійне, а цілком рукотворне.

Автор роману «Розколоте небо» Світлана Олегівна Талан розповіла учням історію створення роману, скільки зусиль було витрачено на пошуки матеріалу, скільки трагічних реальних історій переплелося у романі, про створення образу головної героїні роману Варі, про її долю.

Цей роман не може залишити байдужим нікого, цей роман повинен прочитати кожен, щоб зрозуміти всеосяжність цієї національної катастрофи. Але, навіть серед таких жахливих, страшний подій є надія. І цю надію дає кохання, яке червоною ниточкою йде крізь роман «Розколоте небо».

У цьому році це не просто День пам’яті - 85-ті роковини Голодомору – Україна і світ вшановують пам’ять мільйонів жертв геноциду 1932-1933 років. У День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій запалить на підвіконні свічку пам’яті, щоб її бачили зорі — душі померлих.




33 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Comments


  • Facebook Социальной Иконка
  • Twitter Социальные Иконка
  • YouTube Социальные Иконка
bottom of page