top of page
Поиск

«Тут все священне, все твоє, бо зветься просто краєм рідним»

Правду кажуть у народі: «Що не камінь – то історія, що не людина – то доля». Кожна доля – доля особлива.

Героїня сьогоднішньої зустрічі – Гатицька Неллі Тимофіївна, шанована в місті людина, лікар-гігієнист вищої категорії, кандидат медичних наук, яканародилася в Луганській області, 60 років проживає в місті Сєвєродонецьк. Тут пройшла вся її трудова діяльність, 46 років присвятила охороні навколишнього середовища від забруднення шкідливими відходами промислових підприємств.

Вдивляючись у далечінь прожитих літ, у Неллі Тимофіївни виникло бажання узагальнити наявні матеріали про хімічну промисловість нашого регіону, про вклад Д.І.Мєндєлєєва в нашу історію.

Сєвєродонецьк – одне з наймолодших міст нашої області, цього року місто відзначатиме 85-у річницю з дня народження. Цій даті і присвячена книга Н.Т.Гатицької «Д.И.Менделеев и наш регион», презентація. якої відбулася в міській публічній бібліотеці.

Автор професійно проаналізувала актуальні екологічні проблеми регіону та шляхи їх подолання, підкреслила, що в ХХІ столітті люди повинні мати нову екологічну культуру, щоб не допустити грубих екологічних помилок в майбутньому.

Більша частина книги присвячена питанням здоров’я людей нашого регіону. Особлива увага – тривога за дітей, їх майбутнє.

Дуже цікавий матеріал про Д.І.Мєндєлєєва, який змінив долю Луганського краю і Донбасу в цілому. Сучасним жителям нашого регіону мабуть важко уявити, як Мєндєлєєв літом 1888 року пропливав на теплоході по Сіверському Дінцю від міста Ізюму до Каменська Шахтинського.

Захід супроводжувався історико-архівними матеріалами і не залишив нікого з присутніх байдужим.Особливо близькими були викладені факти для ветеранів , більшість яких – працівникинаших промислових підприємств.

Презентація закінчилася музичним подарунком від барда клубу авторської пісні «ДИАЛОГ» - Чипіжної Оксани.

Автор подарувала книгу бібліотеці, а всі бажаючі мали можливість придбати книги з автографом.

Збірка буде цікавою і корисною ветеранам, школярам, студентам, підростаючим та майбутнім жителям нашого міста, які будуть творити і писати уже іншу свою історію…





71 просмотр0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Comments


  • Facebook Социальной Иконка
  • Twitter Социальные Иконка
  • YouTube Социальные Иконка
bottom of page