top of page
Поиск

Свято сили, мужності та відваги


Щорічно 14 жовтня в Україні відзначають одразу декілька свят: Свято Покрови Божої Матері, День українського козацтва, День створення Української повстанської армії (УПА), День захисника України.



14 жовтня християни східного обряду відзначать Покров Пресвятої Богородиці. За переказами, в цей день в 910 році військо давніх русів на чолі з Аскольдом взяло в облогу центр православ'я – Константинополь. Жителі візантійської столиці звернулися з молитвою і проханням про порятунок Богородиці. І вона, за розповідями, з'явилася перед людьми та вкрила їх своїм покровом (омофором). Після цього вороги вже не могли побачити цих людей.

Покрова Пресвятої Богородиці була одним з найголовніших свят запорозьких козаків, які будували багато однойменних храмів та шанували особливо ікони Покрови.

Саме на свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, на якій обирали гетьмана і визначали, як козацтву жити далі. Образ козака як захисника рідної землі близький кожному українцю.

Козацькі традиції боротьби за незалежність України, героїчне минуле України поєдналося з героїчним теперішнім.

Також 14 жовтня традиційно відзначається як День створення Української повстанської армії (УПА)— військово-політичної формації українського визвольного руху, яка боролася за Незалежність України.

Загроза цілісності та незалежності України знов постала у 2014 році. Після російської окупації Криму та початку воєнних дій на території Донецької та Луганської областей Указом Президента України від 14.10.2014. започатковано День захисника України, який перейменовано 14 липня 2021 року Верховна Рада України перейменувала свято на День захисників і захисниць України.

З 24 лютого українська армія самовіддано бореться з нашу Незалежність і Волю. Безпрецедентні зразки мужності та відваги, виявляють наші захисники та захисниці на передовій російсько-української війни. Наша вдячність безмежна!

Сьогодні справжнє свято самовідданості, свято мужності та сили, якими володіють справжні оборонці, визволителі й захисники та захисниці України! Це свято кожного, хто віддає свої знання, силу, мужність і професіоналізм справі захисту нашої держави!


Віримо, що дуже скоро ЗСУ проженуть кожного окупанта з нашої землі, і для України буде Перемога та настане мир!

11 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
  • Facebook Социальной Иконка
  • Twitter Социальные Иконка
  • YouTube Социальные Иконка
bottom of page