top of page
Поиск

Раді ми вас привітати – Гарбузовий день почати

Обновлено: 28 окт. 2019 г.

За народним переказом Осінь – старша дочка сонця, останньою залишила батьківський дім і стала на землі четвертою порою року. Посилаючи Осінь на землю Сонце сказало їй: «Забирай все моє золото. Будь щедрою і люди полюблять тебе». І Осінь виконує наказ сонця і щороку дарує нам щедрі дарунки, чарує нас своїм осіннім золотом та багатим врожаєм.

Українська осінь без гарбуза – це не осінь. Адже з давніх давен він символізує завершення збору врожаю. На зустріч з паном Гарбузом поспішили до бібліотеки учні початкових класів загальноосвітніх шкіл № 5, 10,12, 15, а також діти з центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Лучик». Під час Свята гарбузових забав у міський публічній бібліотеці відбулася акція «Принеси гарбуза до бібліотеки». Ми дуже вдячні вчителям, батькам, дітям – усім, хто прийняв участь у акції і приніс свого гарбуза.

Серед жовтопузих гарбузиків з’явився і особливий гість, бо на ньому «прилетіла» з Європи підступна чаклунка, яка дуже хотіла побачити як проходить Свято Гарбуза в Україні. Господар свята – пан Гарбуз – запропонував чародійці побачити все своїми очима. Тут було на що подивитися – веселі конкурси і естафети з гарбузами, вірші і пісні про осінь у виконанні дітей сподобались усім! Веселий гомін дітей привернув увагу ще однієї незвичайної гості – сама Баба Яга завітала на свято гарбузових забав.

Виявляється гарбуз є символом іншого свята, яке проходить у багатьох країнах світу. Це свято зветься Хеллоуїн, або День всіх святих. Подивиться на те, що відбувається там наприкінці жовтня запропонувала усім закордонна лиходійка. І ось ми вже в Європі у кафе «Скажений гарбуз» . Тут на нас чекала невеличка відеоподорож, під час якої гості дізналися, чому прийнято вбиратися у карнавальні костюми лиходіїв на Хеллоуїн та чому саме гарбуз став символом цього свята. Не обійшлося і без містичних історій, веселих конкурсів та загадкових фантів. Завдяки кухні «МонстерШеф», яка «працювала» у нашому «кафе», юні кухарі «зварили» таємниче зілля і «пригостили» їм усіх бажаючих.

Але як не було б добре в гостях – вдома краще. Нам пора повертатися додому, де на нас чекають улюблені батьки, рідна школа та … веселі свята. Бо наші традиції також треба знати і любити. А ми залюбки допоможемо вам в цьому. Запрошуємо на Свято гарбузових забав у міську публічну бібліотеку https://www.facebook.com/pg/Libsed/photos/?tab=album&album_id=2667344353316876 .



33 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Comments


  • Facebook Социальной Иконка
  • Twitter Социальные Иконка
  • YouTube Социальные Иконка
bottom of page