top of page
Поиск

Пісні народжені війною

Ідуть роки. Змінюються покоління. Протягом всього життя людей супроводжує пісня. А пісні – як люди: у кожної своя доля. Одні швидко згасають, а інші ще довго живуть у серцях поколінь.

Ось і сьогодні до нас завітали учні ЗОШ№15, щоб познайомитися з піснями, народженими в період Другої світової війни та повоєнні роки.

Пісні війни…Скільки їх прекрасних і незабутніх. В них є все: людська любов, картини життя солдатів, біль відступу і радість перемоги. У кривавих боях, у походах по всіх дорогах бійців супроводжувала пісня, полонила людські серця, підносила настрій, розраджувала в горі, множила сили у боротьбі.

Щоб максимально чуттєво передати історію кожної пісні, ми особливу увагу приділили хронікально-документальним кадрам воєнних років.

Для учнів прозвучали пісні: «Ой Дніпро, Дніпро», «Степом, степом», «Смуглянка», «Маки червоні» та інші. Пісня «Я ненавиджу війну» у виконанні В.Білоножка молодшого стала близькою й зрозумілою для підростаючого покоління. Але особливо розчулила всіх присутніх пісня «Перемога» у виконанні Н.Бучинської, яка стала справжнім гімном цій довгожданій події. Святість і вічність дарують пісні, народжені війною. Вони ніколи не втратять шани і голосу не загублять свого.

На зустріч з учнями завітала поетеса, член літературного об’єднання «Обрій» Воронова Марія Іванівна, яка чудово співає, неперевершено складає вірші, має дві власні поетичні збірки. Її поезія зачіпає потаємні струни людської душі: любов до рідної землі, добро та надію на світле майбутнє. Марія Іванівна принесла фото і розповіла учням історії з життя своїх рідних, які пройшли через всі страхіття війни, а також проспівала дві пісні на слова своїх віршів.



64 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Comentarios


  • Facebook Социальной Иконка
  • Twitter Социальные Иконка
  • YouTube Социальные Иконка
bottom of page