top of page
Поиск

ПІСНЯ ПРИРОДИ В МИСТЕЦТВІ


Осінь… Золота пора. Скільки приємних, таємничих, чаруючих хвилин приносить нам ця красуня. Із приходом осені ми зустрічаємо не лише початок навчального року, осінній листопад, а ще й чимало неординарних змістовних заходів, присвячених важливим темам, постатям, подіям.

А щоб краще познайомитися з королевою – Осінь, ми подарували учням ВПУ№92 літературно-мистецьку композицію «Що за диво – осіння палітра».

Завдяки мистецькому вернісажу «Майстерня пензля чарівного» поринули в прекрасний світ поезії, музики і живопису. В демонстрацію картинІ.Левітана,І.Шишкіна,А.Куїнджі, художників-земляків –К.Могилевського, В.Метьолкіна та інших, гармонічно вплелися легенди про Осінь, музика Ф.Шопена, П.І.Чайковського, музичні композиції українських композиторів і поезії Ліни Костенко, Володимира Сосюри, Івана Франка, Миколи Вінграновського.

А родзинкою заходу стала демонстрація відео інтернет ресурсу про творчість п’яти талановитих художників, закоханих в Осінь, які в своїх картинах показують всю красу золотої осені: «Казкові пейзажі» Євгена Лушпіна, «Яскраві кольори» Леоніда Афремова,«Міська осінь» Річарда Макнейла, «Художник світла» Томаса Кінкейда, «Чаруюча природа» Чарльза Уайта.

Познайомившись з чудовим виданням«Самые дорогие произведения мировой живописи»(яке знаходиться в секторі літератури з мистецтва нашої бібліотеки), учні дізналися про найдорожчі полотна присвячені осені. Це такі як:«Пшеничное поле с кипарисами» Ван Гога, яке оцінюють в 57мільйонів доларів та «Березовый лес» Густава Климта – 40 млн 300тис.

На завершення програми учні насолодилися музикою єдиного композитора, який завоював три Оскари і 5 премій Греммі - Мішеля Леграна, який залишив нам свою «Осеннюю грусть»і пам'ять в наших серцях.

Ми дякуємо Осені, що вона зібрала нас цього чудового осіннього дня. Вона подарувала душі щедрість, серцю – тепло від спілкування з молоддю і вносить в наше життя неповторну красу.


11 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Comentários


  • Facebook Социальной Иконка
  • Twitter Социальные Иконка
  • YouTube Социальные Иконка
bottom of page