top of page
Поиск

Прагнеш змін? Стань їх частиною!

Обновлено: 6 мая 2019 г.

Децентралізація влади вже помітно змінює нашу країну. Передача нових повноважень та фінансового ресурсу на місця дозволили підвищити спроможність громад. Вони стають сильнішими й успішнішими.

Розвиток українських міст, селищ і сіл значною мірою залежить саме від молоді – відповідальної, думаючої, патріотичної, залученої до управлінських процесів. Але щоб прийняти вірні рішення треба розуміти, що таке децентралізація та які можливості вона надає для громади. Щоб розкрити деякі питання про децентралізацію Публічна бібліотека, в рамках реалізації проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні», що впроваджує Асоціація міст України, провела Інформаційний ярмарок "Прагнешь змін? Стань їх частиною!" для учнів ВПУ 92. Співпрацю пілотних громад координує партнер проекту USAID PULSE – IREX.

На початку ярмарку хлопці та дівчата подивилися промо-роліки про децентралізацію. А потім спробували відчути себе головами громади. На першій погляд, що може бути простіше, бо май же всі «дуже добре» знають, як керувати громадою сидячі на дивані.

Наші гості розділилися на дві команди і почали створювати успішні громади. Гра сформована на типових викликах та проблемах місцевого самоврядування. Довелося приймати важливі рішення в житті громади, які можуть вплинути на різні фактори. І вже на перших етапах гри стало зрозуміло, що не так то вже і просто керувати. Але одна команда добре впоралася із завданням та отримала на пам’ять наліпочки.

У другій частині ярмарку до бібліотеки завітали патрульні поліцейські та поспілкувалися з учнями на тему громадської відповідальності.

Також нашим юним друзям була запропонована презентація Платформи масових відкритих онлайн-курсів Prometheus. Щоб громада могла розвиватися та ставати сильнішою, її громадяни повинні бути освіченими, навчатися у будь якому віці і не обов’язково відвідуючи навчальний заклад. Prometheus тут найліпший помічник.

Ярморок закінчився але деякі питання залишились. Тож зустрінемося ще.


32 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Comments


  • Facebook Социальной Иконка
  • Twitter Социальные Иконка
  • YouTube Социальные Иконка
bottom of page