top of page
Поиск

МІЖНАРОДНИЙ СИМВОЛ


Пам'ять…Це не просто частина історії. Пам'ять – це наша совість, біль і наша гордість. Саме вона є рушійною силою поступу у майбутнє. Ми повинні пам’ятати і шанувати героїв, завдяки яким ми сьогодні живемо.

Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років» в Україні встановлено День пам’яті тапримирення 8 травня. Таким чином, Україна розпочала нову традицію святкування 8 та 9 травня в Європейському дусі з використанням міжнародного символу пам’яті жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів – червоного маку.

Дизайн символу розроблено за ініціативи Українського інституту національної пам’яті та Національної телекомпанії України. Автором символу є харківський дизайнер Сергій Мішакін.

Напередодні свята, з метою поглиблення знань про народні символи, зокрема маку, відбулася виховна година «Чому мак став символом перемоги?» для учнів ВПУ-92.

Завдяки історичним фактам, літературним творам Івана Франка, Михайла Стельмаха, Олеся Гончара, відеоресурасам, віршам та пісням, нам вдалося розкрити широту та багату палітру «макового дива». А майстер-клас проведений для учнів, розкрив практичні навики виготовлення квітки маку з різних матеріалів.

Тож нехай червоний мак на грудях і в руках буде свідченням того, що ми ніколи не забудемо жертв війни.

Шановні ветерани! Від щирого серця вітаємо Вас із Днем пам’яті та примирення, Днем Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Нехай на нашій благословенній землі завжди панує мир, спокій та добро!






23 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Comments


  • Facebook Социальной Иконка
  • Twitter Социальные Иконка
  • YouTube Социальные Иконка
bottom of page