top of page
Поиск

МОВА ЄДНАЄ УСІХ

Обновлено: 27 февр. 2020 г.

У людства планети Земля є багато різних свят. Серед них є досить молоде -Міжнародний день рідної мови, яке було запроваджено в 1999 році на тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО. В Україні цей день відзначають з 2000 року.

Урочисте святкування цієї визначної дати відбулося і в міській публічній бібліотеці.

На свято до мовно-літературного кафе «Українські смаколики» завітали учні ВПУ №92 та ЗОШ№2 «Гармонія». Завдяки нетрадиційній, цікавій, пізнавальній формі заходу, учасники і глядачі поринули у захоплюючий світ Мови.

Як у звичайному кафе, присутніх обслуговували майбутні офіціанти, які на першу страву запропонували глядачам «Літературний вінегрет». Чудова страва з перлин народної мудрості «Золоті зернятка»допомогла доповнити прислів’я та приказки. Фірмовий салат «Шедевр» та смачні «Балабушки» ще раз підкреслилиі нагадали учням шедеври української літератури зі шкільної програми: Т.Г.Шевченка, Л.Українки, І.Франка,О.Олеся,М.Вовчок та ін.

І без «гарячої страви» в кафе не обійшлося! Учні ВПУ№92 презентували гумореску П.Глазового«Капелюшок».

Завдяки українській страві «Крученики» вчилися правильно говорити українською.

Любителям солодощів запропонували «Шоколадний торт з родзинками» та приправу до кави, в якій прослухали вірш Л.Костенко«Я жінка, я свічка...».

Музичні паузи зачарували слухачів піснями на слова І.Франка «Чого являєшся мені..» та О.Олеся «Чари ночі».

На десерт учні показали театралізований уривок з «Лісової пісні» Лесі Українки.

Свято було пронизано українським духом, любов’ю до рідного слова. В затишній залі панувала святкова атмосфера і радісний настрій. Щирі оплески і посмішки супроводжували виконавців протягом усього свята.

У рамках заходу діяла книжково-ілюстративна виставка«Рідна мова чиста, як роса», завдяки якій гості мали можливість познайомитися з новими виданнями українських поетів, письменників та кращими зразками вітчизняної літератури, яка розкрила велич і красу рідної мови.

На завершення програми майбутні кухарі-кондитери частували усіх присутніх власноруч виготовленими смаколиками. Пропонуємо і вам відчути атмосферу свята! https://www.facebook.com/pg/Libsed/photos/? tab=album&album_id=2935248816526427





12 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Comments


  • Facebook Социальной Иконка
  • Twitter Социальные Иконка
  • YouTube Социальные Иконка
bottom of page