top of page
Поиск

«Мова – це душа народу, а народ без мови не народ»

Обновлено: 14 нояб. 2019 г.

За доброю традицією в листопаді ми відзначаємо День української писемності та мови і вшановуємо пам’ять Преподобного Нестора Літописця.

Віддаючи шану одному з найбільших скарбів, які успадкував народ від своїх предків – рідній мові, це величне свято ми зустріли з учнями ВПУ-92.

Наша українська мова належить до найбагатших мов світу. Ще Вольтер писав, що всі європейські мови можна вивчити за шість років, а свою рідну треба вивчати все життя. То ж і нам схотілося заманити слухачів в художній світ української літератури.

Учням був запропонований відеонарис про розвиток української мови.

Співучість, щедрість, чарівність і щирість нашої мови підтвердили своїми виступами учасники дійства – учні і бібліотекарі, які читали вірші, прозу, слухали пісні.


Разом з героями веселої комедії М.Старицького «По-модньому» ми зазирнули в минуле.

Сучасну українську літературу творять письменники і поети нової генерації, такі як Ю.Андрухович, В.Шкляр, С.Талан, А.Курков, О.Забужко та інші.

До уваги слухачів учні підготували діалог за поезіями двох молодих київських поетів Юлії Бережко-Камінської та Олександра Козинця.

Познайомили з літературою молодого письменника і мандрівника, автора технотриллерів Максом Кідруком.

Протягом всього свята в залі панувала атмосфера творчості, доброти, любові до рідної мови. Не дивлячись на те, що зараз Україна переживає скрутні часи, ми впевнені, що маючи таку молодь, таких вчителів і бібліотекарів, які були присутні на святі, ми всі разом відбудуємо нашу державу. А наша багата, красива, витончена і мелодійна мова буде і надалі звучати на весь світ!



36 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Yorumlar


  • Facebook Социальной Иконка
  • Twitter Социальные Иконка
  • YouTube Социальные Иконка
bottom of page