top of page
Поиск

МИСТЕЦТВО ДЖУТОВОЇ ФІЛІГРАНІ

Творчість завжди займала важливе місце у житті людей.

Але час дуже швидкоплинний, все проходить, все змінюється. В декоративно-прикладному мистецтві також відбуваються зміни і, поряд зі старими традиційними техніками, з’являються нові.

Ось і закінчилася надзвичайно цікава за задумом виставка виробів майстрині клубу «Натхнення» Марії Кожухової «Дивовижні фантазії» в стилі джутової філіграні. Чудово, що бажання щось зробити своїми руками, співпали з мріями майстрині, і вона подарувала відвідувачам бібліотеки цю неймовірну виставку на весь червень. Техніка джутової філіграні сягає своїм корінням у давнину, коли візерунки звивали з тонкого золота, срібла та міді. Сучасна ж техніка ґрунтується на використанні звичайного джута будь-якої товщини, який фіксується через просочення клеєм. Вона дозволяє створювати витончені ажурні вироби інтер’єру, біжутерії, іграшок, сувенірів та іншого не лише для себе, але й надзвичайно чудові та ексклюзивні подарунки друзям.

Назви персонажів виставки, які говорять самі за себе: «Чарівний сундучок», «Королівський каблучок», «Принцеса їде на бал» та інші анонсували не лише матеріал чи техніку джутової філіграні, але й викликали здивування, цікавість, створили чудовий настрій та бажання до всього доторкнутися руками, і в першу чергу, дітлахам пришкільних таборів загально-освітніх шкіл №: 1, 5, 6, 10, 12, 14, 15, 17. Виставку відвідали понад 400 дітей! https://www.facebook.com/media/set/?vanity=Libsed&set=a.4320151121369516



Здається надзвичайно просто – звичайний джут, екологічно чистий матеріал, але є в цих дивовижних виробах щось щемно-прекрасне, зворушливе та інтригуюче і навіть елегантне. А ще можна розуміти ці роботи як перетворення фантазії на казку.

Давайте разом з майстрами декоративно-прикладного мистецтва відроджувати таємниці українського рукомесла. Бо ж прекрасно знати, хто ми, звідки ми, що несемо прийдешнім поколінням.

29 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Comments


  • Facebook Социальной Иконка
  • Twitter Социальные Иконка
  • YouTube Социальные Иконка
bottom of page