top of page
Поиск

Ми відповідаємо за тих, кого приручили


У 1931 році прихильники руху захисту природи в Італії вирішили встановити свято, яке пробуджує в серцях жителів Землі співчуття, милосердя, любов до тварин і найголовніше – готовність нести за приручених звіряток відповідальність. Тепер щороку 30 листопада у багатьох країнах відзначають Всесвітній день домашніх тварин, який проходить під гаслом: «Ми відповідаємо за тих, кого приручили». В Україні День домашніх тварин відзначається з 2000 року.

В цей день проходять різноманітні заходи, присвячені домашнім тваринам. Це і флешмоби, демонстрації, виставки домашніх улюбленців тощо.

Міська публічна бібліотека теж приєднується до цього свята та пропонує своїм читачам книги, які допоможуть краще зрозуміти своїх вихованців.

З кішкою в домі стає затишніше та тепліше. Проте не кожен усвідомлює всю відповідальність, яка лягає на плечі з появою кошеняти чи дорослої кішки в оселі. Проблеми адаптації на новому місці, належний догляд, підбір кормів та режиму харчування, захворювання та їх профілактика, погані звички та засоби перевиховання – все це в книгах:

  • «Велика енциклопедія кішки та кошеняти» (автор Турбаніст Д.С.);

  • «Коти. 50 найпопулярніших порід: міні-енциклопедія».

А якщо ви не знаєте якої породи ваш улюбленець, то якісні знімки кращих фотографів, які зібрані у «Кошка – ваш домашний любимец. Альбом-энциклопедия», допоможуть вам в цьому розібратися.

Дружба собаки та людини древня як світ. Вважається що перша тварина, яка підійшла до багаття наших доісторичних предків була саме собака. Вона і до нашого часу зберегла вірність та відданість своєму господарю.

Книги з бібліотечного фонду:

  • «Иллюстрированная энциклопедия собак» (автор Лукьянов М.О.);

  • «Собаки. 50 найпопулярніших порід: міні-енциклопедія»;

  • «Ваша собака: практическое руководство» (автор Палмер Д.);

Стануть у нагоді як тим, хто вперше вирішив взяти в дім цуценя, так і тим, хто вже має деякий досвід у спілкуванні із собакою.

Видання містять багато рекомендацій спеціалістів: як правильно вибрати собаку, як її утримувати, лікувати, а також поради щодо дресирування вашого чотирилапого друга.

Тримають птахів дома люди різного віку та професій. Це – справа клопітка та захоплююча. Необхідні знання, навички, вміння догляду за птахами знайдете у книзі «Птицы в нашем доме» (автори Басихес М.Е.,Рудометов О.А.)

Тим, чиє хобі акваріумні рибки, стануть внагоді такі видання: «Аквариум и его обитатели» (автор Майланд Г.) та «Разведение аквариумных рыбок» (автор Эндрюс К.). Ці яскраво-ілюстровані довідники дають відповідь на безліч питань та пропонують практичні поради щодо розведення та вирощування найрізноманітніших популярних акваріумних рибок.

Всі ці книги чекають на вас в міській публічній бібліотеці за адресою: Центральний проспект, 54.

Собаки, кішки, черепахи, хом’ячки, акваріумні рибки – неважливо, які домашні улюбленці живуть у вас дома, головне їх любити, і тоді спілкування з ними буде завжди приносити вам радість.

Наш колектив зі своїми вихованцями вітає всіх з цим добрим і домашнім святом, нехай ваші тваринки завжди живуть у сімейному затишку і турботі!


42 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Comments


  • Facebook Социальной Иконка
  • Twitter Социальные Иконка
  • YouTube Социальные Иконка
bottom of page