top of page
Поиск

Мандрівка – маскарад навколо світу


Кожна країна світу має власні традиції, що переходять з покоління в покоління, гуртують та об’єднують людей, дарують радість, незабутні емоції та враження. Якщо про наші українські народні традиції ми знаємо багато, то про те, що цікавого за межами України, буває, навіть не здогадуємося.

Історія національних свят, маскарадів, фестивалів сягає корінням у глибоку давнину, а в наші дні люди знову повертаються до своїх витоків.

Чудова нагода відпочити після чергового карантину COVID-19, зарядитися позитивом, ще більше дізнатися про культуру країн світу, привела слухачок жіночого клубу «ДА-МЫ!» на чергове засідання до бібліотеки.

Завдяки інформації бібліотекаря та відео-екскурсії ми відвідали більш як 20 країн світу. Перед очима слухачів промайнули яскраві світлини та відео-матеріали з Інтернет-ресурсів найцікавіших, найекзотичніших, найвеселіших, найколоритніших фестивалів і карнавалів, які вражають своїми традиціями.

А почали ми свою подорож з наймасштабнішого Міжнародного фестивалю снігу і льоду в Харбіні(Китай), побували на сніговому фестивалі в Саппоро і зимовому БІГ-ПІКЧА в Японії. Снігова феєрія, яскравий блиск крижаних скульптур заворожили своєю красою і розмірами.

Фестивалі світла в Берліні, Хельсінкі(Фінляндія) засліпили очі тисячами яскравих ілюмінацій і шоу-програм. Німеччина вразила не тільки світловими шоу, а й наймасштабнішим у світі фестивалем пива ОКТОБЕРФЕСТ, за два тижня якого відвідують більш як 6 мільйонів гостей.

Побували на найкрасивішому фестивалі в Ріо-де-Жанейро (Бразилія), для якого це не просто національна традиція і гордість країни, а й наймасштабніше шоу планети.

Венеціанський фестиваль(Італія) входить до числа найкрасивіших подій, проведення якого має 900-річну історію і вважається найбільш елегантним, загадковим та вишуканим у світі.

Фестивалі КВАНЗА і МАРДІ ГРА(США) перегукуються не тільки за часовим виміром, а й мотивами об’єднання і дружби двох націй афро-американців.

Індія – Свято Холі. І нехай ідею цього фестивалю вже неодноразово дублювали по всьому світі, але видовищатаких масштабів як в Індії, ще ніхто не перевершив.

Окремої уваги заслужили неймовірні квіткові композиції в місті Медельїна(Колумбія), які заворожили світом прекрасного, у якому немає зла.

Але мабуть найбільше задоволення слухачі одержали від скульптурних композицій, виготовлених із апельсинів і лимонів в місті Ментон(Франція) на Лимонному фестивалі. Були приємно здивовані, коли дізналися що в 2020році на такі інсталяції було використано 140 тон цитрусових!

На підтвердження давніх культурних традицій Франції, ми також побували на карнавалі в місті Ніцца, історія якого бере свій початок в 1294році.

Японія, хоча і не надала статусу національного свята своїм мешканцям в період цвітіння дикої вишні, але свято ХАНАКІ зачарувало всіх красою квітучої сакури, сортів якої налічується більш як 300видів.

Але як же без книги? Знайомлячись з різноманітними фестивалями, виділили Міжнародний книжковий фестиваль «Зелена хвиля», який з 1996року проводять в місті Одеса. Це щорічне місце зустрічі українських і іноземних видавців, письменників, критиків і читачів.

Більш, як дві години засідання промайнули для слухачів, як хвилинка. Всі добре відпочили і насолодилися красою таких яскравих віртуальних видовищ!





19 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Comments


  • Facebook Социальной Иконка
  • Twitter Социальные Иконка
  • YouTube Социальные Иконка
bottom of page