top of page
Поиск

«Його пісня завжди буде поміж нас»

31 березня слухачі жіночого клубу «ДА-МЫ!» долучилися до вшанування пам'яті поета, співака, талановитого композитора, класика української естрадної музики, лауреата Державної преміїім.Т.Шевченка, героя України – Володимира Івасюка.

Сонце його життя зійшло з першими підсніжниками і іскристим сонцем – 4 березня 1949року в мальовничому буковинському краї.

Ім’я Володимира Івасюка існує у дивовижному сплетінні з музикою, як невід’ємна частина світу прекрасного. Велика любов до рідного краю, народунайяскравіше проявились у творах композитора. У його поезіях і піснях, яких він написав більше ста, бринять і переливаються всі барви України: кришталеві краплі водограю, мрія червоної рути, пломінь кленового листя.

Він буквально увірвався в український пісенний простір на межі 70-х років минулого століття. Чарівність і неповторність його пісень принесли в наше суспільство джерельну свіжість і подарували ті розкішні мелодії, які назавжди залишились в наших серцях. Своїми піснями Володимир випередив свій час, вивів українську популярну пісню на світові простори.

На зустрічі, завдяки мультимедійній презентації, слухачі познайомилися з життям і творчістю автора, переглянули світлини його родини, друзів, коханих, дізналися історії і легенди написання пісень. А красою заходу прозвучали пісні у виконанні самого Володимира Івасюка, В.Зінкевича, Софії Ротару та інших.

Всесвітню популярність цьому самобутньому композитору принесла пісня «Червона рута» і стала тим повноводним джерелом, із якого бурхливою рікою розлилася українська естрада.

Його мелодії – це ніби промінь світла,

Це ніби крик душі, палкий вогонь.

І кожна пісня, мов маля тендітне,

Черпає силу духу і тепло долонь.


Він жив, творив, кохав, співав і мріяв. Та мріям збутись усім так і не судилось. Бо не долюбив, і не доспав, і недомріяв. Раптово життя Володі обірвалось... Пішов у синє небо він...

В цьому році композиторові виповнилося б 70 років і 2019 рік оголошений роком Володимира Івасюка. Він назавжди залишиться в нашій пам’яті молодим, тридцятирічним як і його неперевершені пісні.

Підготовка до Великодня була другою частиною засідання жіночого клубу. Бібліотекарі познайомили учасниць заходу з сучасним прикрашанням великодніх писанок, а саме – декупажем.



32 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Comments


  • Facebook Социальной Иконка
  • Twitter Социальные Иконка
  • YouTube Социальные Иконка
bottom of page