top of page
Поиск

«Його народила українська земля»

1 квітня виповнилося 210 років з дня народження письменника, великого чародія слова, драматурга, публіциста, класика сучасної української літератури Миколи Васильовича Гоголя.

Феномен Гоголя вже більше 200-х років притягує до себе увагу шанувальників і дослідників його творчості з усього світу. Він залишив нам такий щедрий, сповнений великою кількістю таємниць і символів спадок, що досліджувати його будуть ще багато поколінь.

Щоб пізнати усю багатогранність його визначного таланту, і щоб хоч на міліметр наблизитися до розгадки його потужної й таємничої душі до нас завітали учні ВПУ-92 на літературно-мистецький захід «Творец «Ревизора», певец «Вечеров, степей поднепровских и Сечи». Фотовиставка «По Гоголівських місцях», інформаційний і відеоматеріали справили неабияке враження на молодь. Учні ВПУ-92 Шпота Оксана і Бутенко Максим інсценували діалог Оксани та Вакули з «Вечорів на хуторі біля Диканьки». Учні так артистично передали характер своїх героїв, їх відносини, що присутні були просто в захваті.

Сила Гоголя проявляється в тому, що його образи народжувалися на реальній основі народного життя. «Вечори» Гоголя – це дійсно музика душі, її співочі мрії, це була достойна дань письменника батьківському краю. Зачарований красою оточуючого світу, Гоголь увібрав у свою тонку душу думи українського народу, фольклор. Він пропустив через своє серце все, що побачив і почув з уст своїх земляків, а потім віддав усе це народу в перлинах своїх творів, котрі стали прикрасою не тільки української, але й світової літератури.

А сміх Гоголя близький до життя - це не легкий розважальний гумор. Ні, сатира Гоголя – разюча, гостра – завжди розвінчувала різних городничих, Собакевичів і Плюшкіних. Це було дев’ятнадцяте століття. І хоча вже минуло багато часу, ми продовжуємо читати твори Гоголя, сміємося з його героїв, часто впізнаємо в них самих себе та людей, що нас оточують.

Насолодитися гоголівським персонажами нам також допомогли провідні бібліотекарі Захарова Наталія та Мироненко Зоя, які виконали театралізовану міні-постановку «Диалог дамы приятной во всех отношениях и просто приятной дамы» з «Мертвих душ» автора.

Великий, дивовижний і вічний талант М.В.Гоголя визначив найважливіші проблеми свого часу і впевнено ступив з ними у ХХ1 століття. Слово Гоголя доходить до самого серця і викликає в ньому високі почуття. Твори великого митця пробуджують у людині Людину. Треба тільки почути мудре слово генія.




https://www.facebook.com/180715845313085/photos/?tab=album&album_id=2292318137486168

33 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Kommentare


  • Facebook Социальной Иконка
  • Twitter Социальные Иконка
  • YouTube Социальные Иконка
bottom of page