top of page
Поиск

Запрошуємо прочитати найкращі періодичні видання 2020 року.

З часів заснування сєверодонецької міської публічної бібліотеки (1961рік) періодичні видання, тобто газети та журнали, були невід’ємною складовою частиною загального фонду бібліотеки. Згодом було відкрито спеціалізований відділ періодичних видань. Сьогодні сектор періодики нараховує близько 50 назв газет та журналів, які користуються попитом серед користувачів бібліотеки.

Особливе місце займають сучасні журнали. Адже сьогодні далеко не кожен може дозволити собі передплатити додому улюблене видання. Проте прийти до бібліотеки та доторкнутися до глянцевих журнальних сторінок може кожен бажаючий. Давайте зробимо це разом. І почнемо з видання, яке бібліотека отримує протягом багатьох років. З 1984 року до нас надходить пізнавальний журнал «Вокруг света. Українське видання». Журнал про великі наукові технології, географічні відкриття,подорожі континентами, островами, містами, пустелями. Цікавий та захоплюючий світ природи, екзотичних тварин та рослин очікує читачів на сторінках цього видання!

Гарним додатком до книжкового фонду з історії, культури, етнографії, сучасності України є фонд періодичних видань. Багато газет та журналів цієї тематики отримує бібліотека у 2020 році. Газети «Голос України», «2000», «Культура і життя», «Урядовий кур’єр», «Офіційний вісник Президента» та журнали «Країна», «Визвольна боротьба. Герої України», «Пам’ятки України», «Українська культура», «Українська родина» розкажуть про історію та сьогодення нашої країни.

Про останні новинки та розробки радіоаматорів і професійних виробників електроніки можна дізнатися з журналу «Радиоаматор.Международный радиолюбительский журнал».

Якщо вас цікавить інформація про розвиток авіації, кораблебудування, бронетехнікі, космонавтики, засобів зв’язку, точних, природничих і соціальних наук вам необхідно познайомитися з журналом «Наука и техника».

Ну а для всіх, хто за кермом, кого приваблюють автомобілі та дороги, існує найоб'ємніший кольоровий автомобільний журнал «Украина. За рулем», в якому публікуються поради фахівців з ремонту та експлуатації автомобілів, консультації юристів, новини дилерів, огляд спортивних змагань та інша корисна інформація.

Світ класичної та сучасної літератури для вас розкриють журнали «Дніпро», «Всесвіт» та газета «Літературна Україна».

З метою сприяння професійної діяльності фахівців різних напрямків бібліотека отримує наступні видання: «Економіка. Фінанси. Право», «Виховна робота в школі», «Вивчаємо українську мову та літературу», «Дивослово», «Мистецтво в школі», «Бібліотечна планета».

Особливою популярністю користуються журнали, які бібліотека передплачуэ для організації цікавого дозвілля своїх читачів:

Журнал «Огородник» - улюблений щомісячний журнал для дачників, садівників, городників, квітникарів. Компетентні поради, рекомендації фахівців, а також рецепти смачних страв, домашніх заготовок, фітотерапія – все це і багато іншого можна знайти на сторінках цього видання.

«Мой прекрасный сад» - українське видання найпопулярнішого в Європі журналу з декоративного садівництва. На його сторінках висвітлюються такі теми як планування і оформлення саду, ландшафтний дизайн, оптимальний вибір рослин і догляд за ними, сезонні практичні поради садівникам.

Чималий інтерес викликають журнали для жінок: «Добрые советы», «Единственная», «Лиза», «Життя і жінка».

Для тих хто, створює красу своїми руками, в бібліотеці є колекція різноманітних журналів з рукоділля: «Все о рукоделии», «Верена», «Вяжем сами», «Вязание ваше хобби», «Бурда», «Диана», «Модный журнал». В 2020 для майстринь ми отримали ще такі видання як «Вишиванка» та «Вышивка Диана плюс».

Багато яскравих журналів для дітей доповнюють книжковий фонд бібліотеки. Психологи радять долучати дітей до перегляду та читання періодичних видань, адже це спонукає до швидкого переключення уваги від однієї теми до іншої, розвиває інтелект та творчі здібності дитини. До уваги юних користувачів ми пропонуємо такі видання: «В гостях у казки», «Жасмин», «Ералаш», «Кубрікі», «Пізнайко»,«Розумашки», «Яблунька», «Джміль», «Моє хобі». Для дітей, які бажають вивчати польську мову, з 2020 року бібліотека отримує журнал «Polakmaty».

Глянцеві розважально-пізнавальні журнали для молоді та підлітків були колись дуже популярні. Барвисті обкладинки та постери із зірками, необтяжливі тексти, легка молодіжна мова. Сьогодні в Україні залишилось дуже мало періодичних видань молодіжної тематики. Деякі з них є в міській публічній бібліотеці. А саме журнали «Одноклассник», «Стіна» та «JOV Украинское издание».

Якщо ви бажаєте прочитати про щось цікаве та незвичайне – тоді завітайте до сектору періодичних видань. Там на вас чекає багато корисної інформації. Приходьте і читайте!










656 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Comments


  • Facebook Социальной Иконка
  • Twitter Социальные Иконка
  • YouTube Социальные Иконка
bottom of page