top of page
Поиск

Дивний мрійник з очима дитини і розумом філософа


27 січня Україна святкує 130-річчя з дня народження поета, перекладача із 40 мов, громадського діяча Павла Тичини. Павло Тичина (1891-1967) – видатний український поет-модерніст, поет світового масштабу; дивний мрійник з очима дитини і розумом філософа; хліборобський (селянський) Орфей, публіцист.

Творчий шлях Тичини припав на складний період української історії. Комуністичний режим, який уже на початку 30-х років унеможливив вільний розвиток літератури, наклав свій відбиток і на творчість митця. Тому численні поезії, написані Тичиною в роки комуністичного диктату, хоч і становлять певний інтерес для дослідників, на ділі не цікаві сучасному читачеві.

Натомість справжньою класикою української лірики стала рання творчість поета – це поезії, написані в 1907-1923 роках, що увійшли до книжок «Сонячні кларнети», «Плуг», «Замість сонетів і октав», «В космічному оркестрі», «Кримський цикл».

Доля обдарувала його багатьма талантами і багатьма бідами, що породило суперечливе ставлення до поета, тому для сучасників він лишається ще далеко непізнаною особистістю.

Публічна бібліотека пропонує ознайомитися з інформаційно-бібліографічною довідкою до 130-ї річниці від дня народження українського поета Павла Григоровича Тичини.



1 294 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Commentaires


  • Facebook Социальной Иконка
  • Twitter Социальные Иконка
  • YouTube Социальные Иконка
bottom of page