top of page
Поиск

Війна з книгою - війна проти народу

Володимир Семистяга, голова Луганської обласної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта», передав для громади Сєвєродонецька книгу «Список репресованої літератури», в яку увійшли заборонені видання 1920-30-х років. Це – літературно-культурологічний проект відомого українського філолога, історика і джерелознавця Сергія Білоконя та видавництва «Українські пропілеї».Книга відкриває широку бібліографію українських митців: раніше не публікований перелік заборонених в радянській Україні видань.У списку можна побачити імена багатьох відомих український письменників, чиї найкращі твори були суворо заборонені в 1920-30-х роках:В.Підмогильного, Б.Антоненко-Давидовича, М.Хвильового, О.Вишні тощо. Видання, які мали б стати гордістю літератури, шедеврами нашої культури, але були вилучені та знищені. При уважному читанні ,в цій книзі, яка налічує 520 сторінок, можна знайти видатних діячів різних галузей мистецтва і науки.

Проект дає змогу відновити історичну справедливість та повернути в культурний та науковий обіг значну кількість знакових вітчизняних творів.

Дякуємо співробітнику Радіо «Пульс» Олександру Гречанику, який привіз з Києва цю книгу і передав публічній бібліотеці.

Запрошуємо науковців, студентів, всіх читачів, небайдужих до нашої історії та літератури, ознайомитися з цим унікальним виданням.





51 просмотр0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

Commentaires


  • Facebook Социальной Иконка
  • Twitter Социальные Иконка
  • YouTube Социальные Иконка
bottom of page