top of page
Поиск

Весни обірване суцвіття

Обновлено: 24 апр. 2020 г.

Весни обірване суцвіття, Ядуче полум’я І смерть… Останній тиждень Того квітня І найстрашніший в світі Герць.

Минуло 34 роки від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія – техногенно-екологічна катастрофа, спричинена вибухом реактора четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, яка нанесла непоправної шкоди довкіллю та здоров’ю людей. Якби не подвиг простих людей, які ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й всього світу. На сьогоднішній день існує багато книг і літератури про Чорнобиль, Прип'ять та аварії на ЧАЕС.

Ця страшна трагедія не залишила байдужим нікого. І щоб про цю подію та подвиг багатьох людей не забули, письменники зберегли пам’ять на сторінках своїх творів. Створили художні романи та науково-популярні роботи про найбільшу техногенну катастрофу за всю історію людства. Пропонуємо вашій увазі перелік літературних видань, які детально описують події на ЧАЕС у день аварії, подвиг ліквідаторів-чорнобильців, гіркі наслідки катастрофи для України і світу, та спроби їх подолання, розкривають питання енергетичної безпеки та використання альтернативної енергетики.

Деякі книги з цього переліку є у фонді Публічної Бібліотеки. Їх можна буде переглянути після закінчення карантину. Завантажити тут: https://libsed.wixsite.com/libsed/svyazasya

53 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

留言


  • Facebook Социальной Иконка
  • Twitter Социальные Иконка
  • YouTube Социальные Иконка
bottom of page