top of page
Поиск

Велична, щедра і прекрасна мова


9 листопада українці у всьому світі відзначають надзвичайно важливе свято – День української писемності та мови. Дата Дня української мови та писемності припадає на православне свято – День вшанування преподобного Нестора-літописця – послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Адже дослідники вважають, що саме з його праці розпочинається писемна українська мова. Упродовж століть українська мова, так само як і її носії – український народ, зазнавала суттєвих утисків і заборон з боку різних держав.

Однак, попри це, українська мова вистояла та розквітає. Українська мова рідна, солов'їна, калинова, співоча, милозвучна, ніжна, мила, дзвінка, свята, чудова, гарна, прекрасна. Українська мова красива і багата, мелодійна і щира, як і душа нашого народу, душа мільйонів українців, загартована історією і відточена творчістю найталановитіших письменників.

Нехай українська мова лунає в кожному серці в нашій країні, шануйте та вивчайте мову. Мова була і є символом нашої боротьби за свободу!

24 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
  • Facebook Социальной Иконка
  • Twitter Социальные Иконка
  • YouTube Социальные Иконка
bottom of page