top of page
Поиск

«Американські боги» - епос нового часу


"Американські боги" - одне з найвідоміших творів Ніла Геймана.

Роман був виданий в 2001 році, відразу заслужив визнання критиків і удостоївся кількох престижних премій.

У романі поєднуються елементи американської культури, фентезі та різні переплетення давньої і сучасної міфології.

Це роман про богів, привезених в Америку людьми з різних куточків світу, шанованих, а потім забутих, і про те, до чого не може залишитися байдужим жоден чоловік: про пошуки батька, батьківщини, коханої, про символічну і реальну смерть.

Головний герой Тінь, відсидівши 3 роки у в'язниці, виходить на свободу. Він ще не підозрює, що головні випробування чекають його попереду. Його дружина Лаура гине в автокатастрофі ... Вдома Тінь чекає дивна людина на ім'я Середа, який представляється біженцем з якоїсь далекої країни і втягує героя в заплутані події, пов'язані з розслідуванням серії вбивств на всій території США ...

Химерна реальність богів які вільно шастають між смертними і ні про що непідозрюючих людей живуть буквально пліч-о-пліч з самими справжніми громовержцями як далекого минулого, так і новітньої сучасності - і в усі це виявляється втягнутий простий хлопець на прізвисько Тінь группою, на перший погляд, дивних і різношерстих, а копнути глибше, то і досить зловісних персонажів. З такого трагічного події, як смерть дружини і кращого друга (він же роботодавець) починається мандрування героя по містах і селах Америки. Через багато чого доведеться пройти Тіні - через любов, дружбу і зраду, через низку випробувань тілесних і духовних. І виною і причиною всьому - американські боги.

Старі - боги війни, хаосу, смерті та інші - оголошують війну новим - богам медіа, телебачення, зброї. Часи змінюються, а разом з ними змінюється і віра людей. Раніше люди вірили в одне, сьогодні - в інше. І ось черговий бог вже відправлений на смітник історії. А без віри людей в них неможливо і саме їхнє існування. Намагаючись вижити, вони ховаються серед звичайних людей - торгують своїм тілом, працюють в похоронних конторах або в таксі, танцюють в клубах. І Середа разом з головним героєм не згоден з таким підходом, а тому вплітає його в цю сутичку за ідеї, за віру, за життя.


Книга тримає в напрузі і завжди знайдеться місце нового повороту, що в світі, що кишить богами і духами, можливо.

Все це створює дивовижну історію, яку хочеться пізніше ще раз перечитати.


Цю та інші книги Ніла Геймана ви знайдете в нашій бібліотеці.

Замовити книгу можна по телефону 4-32-84, або на сторінці Фейсбук… а після закінчення карантину ласкаво просимо в бібліотеку.




47 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все

コメント


  • Facebook Социальной Иконка
  • Twitter Социальные Иконка
  • YouTube Социальные Иконка
bottom of page